Gebruik je Digibord als een Pro

Leer alles over je digitale schoolbord

   Bekijk Promovideo

Begin nu!Uitleg over de cursus

Bijna elke klas in Nederland heeft een digitaal schoolbord. Soms een scherm met een beamer, steeds vaker een touchscreen. Leuk zo’n scherm in je klas, maar wat kan je er allemaal mee? In deze cursus leer je welke tools jij kunt inzetten zodat je je straks een pro voelt tijdens je lessen. Alle tools die voorbijkomen zijn gratis te gebruiken en voor iedereen beschikbaar via internet.

Meester Sander is sinds 2010 kleutermeester en gek op alle nieuwe mogelijkheden die ICT bieden in de klas. In deze cursus geeft hij in korte video’s uitleg over de tools die je kunt gebruiken in de klas.


Wat leer je in deze cursus?

● Basisfuncties van digibordsoftware leren kennen

● Lessen opslaan, delen en kant-en-klare lessen zoeken

● 300+ educatieve tools vinden, aanpassen en combineren

● 3D-modellen, video’s, afbeeldingen, geluiden en achtergronden gebruiken

● Spelenderwijs leren in je lesaanbod opnemen

● Interactie tussen devices en het touchscreen creëren

● Op een speelse manier de aanwezige kennis testen

● Leerlingen hun gemaakte werk op het touchscreen laten ‘streamen’

● Digitaal aantekeningen maken en over bestaande websites schrijven

Hoe werkt een online training?

De training is zowel geschikt voor teams als individuele leerkrachten. Je schrijft je gratis in via www.meestersander.academy en krijgt direct toegang tot alle video’s en opdrachten. De e-learning bestaat uit 4 modules met daarin verschillende lessen. Elk les bevat een duidelijk leerdoel en opdracht. Deze worden uitgelegd in een video. Door de opdrachten uit te voeren werk je aan je eigen vaardigheden.

Om het digibord goed in te zetten in jullie school kan je ervoor kiezen om de e-learning onderdeel te laten zijn van jullie (onderbouw)teamscholing. Plan per periode een aantal lessen in die elke leerkracht volgt. Presenteer tijdens een vergadering de gemaakte opdrachten en help elkaar zo op weg. Een garantie voor succes.

Deze E-learning van meester Sander wordt alle leerkrachten gratis aangeboden door Prowise.

Klik hieronder op de knop Enroll om je direct in te schrijven voor deze gratis e-learning.

Begin nu!Faq


Wat is de Meester Sander Academy precies?
In de Meester Sander . Academy kun je online cursussen volgen waarmee je jouw onderwijsaanbod verbeterd en jouw kennis vergroot! De Meester Sander Academy is voor leraren een perfecte plaats om hun vaardigheden en kennis met tablets en apps te verbeteren en meer. Er is een GRATIS cursus te volgen en een betaalde cursus welke het geld meer dan waard is!
Hoe lang heb ik toegang tot de online cursus die ik heb aangeschaft?
Wat dacht je van levenslang?! Je krijgt toegang tot de online cursus zolang de cursus bestaat (voor eeuwig dus). Je kunt de cursus volgen waar en wanneer je wilt, en op je eigen tempo. Zolang je maar internet hebt, heb jij de cursus van Meester Sander .Academy bij de hand.
Is deze cursus ook geschikt voor leerkrachten in de bovenbouw?
Ja! De cursus is gemaakt voor iedereen die met een digitaal schoolbord werkt. Mijn ervaring ligt in de onderbouw, maar als ICT-coördinator heb ik ook veel te maken met de hogere groepen. Deze kennis heb ik verwerkt in deze cursus. De voorbeelden en lessen zijn dus zoveel mogelijk voor alle groepen van de basisschool.
Kan ik de cursus vanuit huis volgen?
Ja! Je kunt de cursus overal volgen. Je hebt alleen een laptop of tablet nodig. Alle tips uit de cursus zijn voor je digitale schoolbord, maar kun je eerst uitproberen op een tablet of laptop. Op deze manier kun je de cursus dus ook thuis doen.
Welk digibord gebruik jij?
In de cursus gebruik ik het nieuwste touchscreen van Prowise. Prowise heeft het mogelijk gemaakt dat elke leerkracht deze cursus gratis kan volgen en daar ben ik erg blij mee. Maar voor de inhoud van de cursus maakt dit niet uit, met iedere type bord of scherm kun je de cursus volgen en weet ik zeker dat je er veel van gaat leren.